HomeCopywritingInterview met één van de beste online copywriters ter wereld

Interview met één van de beste online copywriters ter wereld

Michel Fortin

Eugene Lewis Fordsworthe ― wie kent hem niet?

Wel, ik. Geen flauw idee wie die gozer is. Wat ik wel van hem weet, is hoe zijn beroemdste uitspraak luidt: “assumption is the mother of all screw-ups”.

Helemaal mee eens. Mensen baseren hun doen en denken te vaak op onvolledige en onjuiste informatie. Ik betrapte mezelf vorig jaar ook op twee ongefundeerde opvattingen.

Godzijdank drong de eerste aanname tijdig door. Anders had ik iemand waarvan ik beslist wél weet wie hij is, waarschijnlijk nooit ontmoet. En ja, ook dat is een aanname. ;-)

Aanname #1:

In het artikel waarin ik de meest bekroonde copywriter ooit van België interviewde, grapte ik dat ons opperhoofd Wolter Tjeenk Willink een ticketje Canada voor Michel Fortin ongetwijfeld iets te gortig vond. Michel wie?

Michel Fortin: de man die +1 miljoen dollar in 18 uur genereerde met de legendarische landingspagina voor online marketeer John Reese, en door veel internationale concullega’s wordt bestempeld als één van de beste online copywriters ter wereld.

Aanname #2:

Ik was altijd in de veronderstelling dat Canada louter bestond uit besneeuwde bergtoppen, bossen en beken — waar grizzlyberen de godganse dag wilde zalm vangen en vechten met John West. (Ik kijk duidelijk te veel tv.)

Inmiddels heb ik mijn beeld behoorlijk bijgesteld. Zodra de glazen deuren van de luchthaven in Montreal openschuiven als het rode doek van een theatervoorstelling, stelt zich een decor tentoon van onbeteugelde natuurlandschappen, neogotische kathedralen en spiegelende wolkenkrabbers. Prachtig!

Rara, hoe weet ik dat?

Je raadt het al. Ik mocht schijnbaar wél de Atlantische Oceaan overvliegen. Op kosten van de zaak. Al was het maar zodat mijn collegaatjes eindelijk eens rustig konden doorwerken, zonder constant gestoord te worden door ellendige freestyles over SEO. ;-)

Hoe het ook zij: ik had een date in Canada met één van mijn grote helden. Michel en ik hadden weliswaar al eens contact gehad, maar dit was voor het eerst dat wij elkaar de hand schudden. In een Starbucks in Ottawa.

Krijg gratis toegang tot het interview

In ruil voor een voorgeschreven berichtje op Twitter, Facebook of LinkedIn. Meer niet. Klik op de onderstaande babyblauwe knop en krijg direct toegang. In het interview beantwoordt Michel o.a. deze vragen over copywriting.

  • Waarom is emotie cruciaal — zelfs voor rationele doelgroepen?
  • Hoe doorbreek je een writer’s block (inspiratieloze momenten)?
  • Op welke vreemde plek schreef hij zijn landingspagina voor Traffic Secrets?
  • Waarom wordt ‘dynamische’ copy steeds belangrijker voor websites?
  • Welke belachelijke bedragen factureert hij aan zijn klanten?
Roy Ishak & Alexandra Ishak

Met zuslief onderweg naar Ottawa.

Michel Fortin & Roy Ishak (1)

Ons koffiekransje in Starbucks.

Michel Fortin & Roy Ishak (2)

Een sociale kers op de taart.
5/5 - (12 stemmen)