HomeWordPress6 voordelen van managed WordPress-hosting bij Savvii

6 voordelen van managed WordPress-hosting bij Savvii

Managed WordPress-hosting

Overweeg je al maanden een nieuwe hostingpartij? Omdat je WordPress-website langzaam laadt, veelvuldig offline is of een schietschijf lijkt voor sluwe hackers?

Op woensdag 18 juni 2014 migreerde royishak.nl naar Savvii: de eerste provider in Nederland die zich 100% focust op managed WordPress-hosting.

Ik ben onwijs tevreden met deze verhuizing en durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat jij dat ook zult zijn. In dit artikel leg ik je uit waarom.

Inhoud:

 1. Snelle(re) website
 2. Veel veiligheidsmaatregelen
 3. 100% uptime
 4. Gratis verhuisservice
 5. Constante innovatie
 6. Betere bereikbaarheid

1. Snelle(re) website

De belangrijkste reden dat ik overstap naar managed WordPress-hosting: snelheid. Je streeft immers naar een laadtijd van minder dan 3 seconden. Om je website bliksemsnel te maken, gebruikt Savvii o.a. een eigen CDN, nginx, Varnish-caching en phpFPM.

Het resultaat: mijn page load time (GT Metrix) telt nu gemiddeld slechts 0,82 seconden. Extra voordeel: je hoeft géén caching-plugin (zoals W3 Total Cache en WP Super Cache) en CDN (zoals CloudFlare en MaxCDN) meer te installeren en te configureren. Pwew!

2. Veel veiligheidsmaatregelen

Savvii updatet WordPress en plugins automatisch, zodat het risico op beveiligingslekken beperkt blijft. Zij gebruiken een firewall die o.a. DDoS-aanvallen voorkomt, scannen alle hostingsystemen permanent op malware en maken dagelijks back-ups. Word je alsnog gehackt? Dan repareren zij je website. Gratis.

Ook een toffe optie: Snapshot back-ups. Wil je iets installeren of wijzigen — bijvoorbeeld je theme? Maak een Snapshot back-up en doe je ding. Ligt je complete website in puin na wat avontuurlijke aanpassingen in PHP-bestanden? Dan zet Savvii je back-up zo terug.

3. 100% uptime

Mijn website was onlangs anderhalve dag down door Cloudflare. Met andere woorden: ik liep bezoekers, conversies en keiharde knaken mis. Zó. Je had mijn reactie moeten zien. Iemand met Gilles de la Tourette was er niets bij. :)

Sindsdien hecht ik meer waarde aan het derde voordeel dat managed WordPress-hosting biedt: je website is 24/7 online en bereikbaar. Ook bij extreme pieken in je verkeer. Sterker nog: slaagt Savvii hier niet in? Dan trekken zij 5% van het factuurbedrag af per uur dat je website uit de lucht is.

4. Gratis verhuisservice

Wat staat hier: 我不明白? Ik dacht precies hetzelfde toen ik de handleidingen van Pagely en WP Engine las. Ik ben technisch onvoldoende onderlegd voor een eigenhandige migratie. De verhuisservice van Savvii vormde dan ook het startschot voor onze samenwerking.

En eerlijk is eerlijk: wat een steengoede service hebben die gasten. Binnen anderhalve dag verhuisd. Geen downtime. Technische kreukels gladgestreken. En oh ja, telefonische begeleiding. Ik vind dat persoonlijk prettiger dan partijen die alleen maar supporttickets afhandelen.

5. Constante innovatie

Arie de Geus (Shell): “Het enige blijvende concurrentievoordeel is het vermogen om sneller te leren dan de concurrenten.” Eens. Ik ontwikkel mijn kennis en kwaliteiten non-stop. Hetzelfde verwacht ik van zakenpartners die mijn gebreken opvullen. En aan die verwachting voldoet Savvii: zij innoveren hun hosting constant met de nieuwste technologieën.

Top! Want ik wíl mij niet verdiepen in Hip Hop of SPDY. Ik wíl niks weten over het verschil tussen nginx en Apache. Dat is hún specialiteit. Ik wil gewoon een snelle, veilige website met 100% uptime. En mij blijven focussen op mijn specialiteit: content.

6. Betere bereikbaarheid

Ik wilde royishak.nl sowieso herbergen bij een WordPress-specialist. Niet bij een ‘gewone’ provider. Specialisten nemen extra maatregelen voor snelheid en veiligheid, adviseren je doorgaans deskundiger en duiken desnoods de code in zodra je website mankementen vertoont.

Maar waarom koos ik voor Savvii en niet voor Pagely, WP Engine of Synthesis? Wel, omdat Savvii zich in Nederland bevindt. Omdat je geen last hebt van verschillende tijdzones en de helpdesk niet ligt te snurken als je ze belt, mailt of bezoekt tijdens kantoortijden.

Kanttekeningen

Hoeveel voordelen deze oplossing ook biedt: iedere medaille heeft zijn keerzijde. Een goede consultant legt daarom ook de nadelen voor je op de weegschaal — zodat je zelf een gewogen besluit kunt nemen. Komen ze.

1. Alleen WordPress
Gebruik je Joomla, Drupal of Magento? Dan kom je niet in aanmerking voor Savvii. Zij hosten alleen WordPress-websites.

2. Alleen hosting
Savvii doet alleen hosting. Voor domeinregistratie en e-mailadressen moet je elders terecht — bijvoorbeeld bij TransIP, Antagonist of je huidige provider. Ik snap hun filosofie en geloof zelf ook heilig in focus. Maar het betekent wel extra gedoe.

3. Hogere kosten
Aan managed WordPress-hosting hangt een prijskaartje. Ik lap zelf € 421,08 incl. btw per jaar. Aan de andere kant: dankzij de snellere laadtijd zakten mijn bounces en stegen mijn conversies, waardoor ik mijn jaarinvestering binnen één maand al terugverdiende.

Overtuigd?

Snap ik. Karel Geenen, Roy Ishak, Trendwerk, WordPress Lounge, Slagter Media en vele andere bekende Nederlandse WordPress-websites gingen je niet voor niets voor. Wil je ook snel, eenvoudig en veilig overstappen naar Savvii? Volg deze 6 stappen.

 1. Klik op de onderstaande banner.
 2. Kies een pakket en klik op Bestellen.

  Welk pakket selecteer je?

  1. Minder dan 3.500 paginaweergaven p.m.? Instappakket.
  2. Minder dan 125.000 paginaweergaven p.m.? Pakket 1.
  3. Minder dan 300.000 paginaweergaven p.m.? Pakket 2.
  4. Minder dan 750.000 paginaweergaven p.m.? Pakket 3.
  5. Minder dan 1.750.000 paginaweergaven p.m.? Pakket 4.

  Het aantal paginaweergaven dat je website maandelijks telt, vind je in je web analytics-pakket (bijvoorbeeld in Google Analytics).

 3. Vul je domein in en klik op Stap 2.
 4. Vul je gegevens in en klik op Stap 3.
 5. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik op Bestellen.
 6. Mail naar support@savvii.nl dat je graag gebruikmaakt van hun gratis verhuisservice (en voeg de inloggegevens van je webhosting en WordPress toe aan je e-mail).

That’s it. Savvii neemt binnen een paar uur contact met je op en regelt de rest.

5/5 - (14 stemmen)