HomeZoekmachine-optimalisatie (SEO)Nederlands allereerste SEO-freestyle ooit [video]

Nederlands allereerste SEO-freestyle ooit [video]

SEO-freestyle

Deze week doen wij wederom iets buitensporigs op dit blog: een freestyle.

Voor de bezoekers onder jullie die onbekend zijn met de hiphop-scene: freestylen is een improvisatievorm. Je zet een instrumentale beat op en verzint ter plekke rijmende rapteksten.

Tien jaar terug spuugde ik de microfoon onder tijdens lokale MC-battles. Tegenwoordig val ik alleen mijn familie, vrienden en collega’s ermee lastig. En vandaag: jullie. ;-)

Hoe werkt het? Twee dames van mijn linkbuildingteam gillen onderwerpen over SEO en ik doe mijn best om daarover iets uit mijn duim te zuigen. Voor de twijfelaars en sceptici: nee, niks is voorbereid. Het is spontaan. Geïmproviseerd. En puur voor de lol.

Betere beeldkwaliteit? Klik op het tandwiel-icoontje (rechtsonder in de YouTube-video) en selecteer de kwaliteit 1080p HD.

Disclaimer

Met “collega’s” (4:49) doel ik uiteraard niet op directe collega’s.

Ik dacht op dat moment aan enkele collega’s in ons vak. Je kent ze wel: SEO-cowboys, die onwetende ondernemers iedere cent aftroggelen in de overtuiging dat www staat voor het wereldwijde wilde westen.

Omdat het wat ongelukkig overkomt en omdat ik diepe respect koester voor Robbert van Ekris, Niels Bijvoet en al onze andere SEO-specialisten, vind ik een dikke vette disclaimer wel zo netjes.

4.7/5 - (14 stemmen)