HomeCopywritingCreatief denken doe je zzo (Burp!)

Creatief denken doe je zzo (Burp!)

Creatief denken

Sltuien jij en je collega’s de workweek af met “vier uur bier urr”? Wij ook1 De vrijdagmidaag borrel is hier zojuist officieel losgebarsten. ( Ik heb dit artikel niet vandasg geschreven, nee.)

speakers staan voluit. porjes tafelvoetbal dreunenm door het kantoor. Vakinhoudelijke discussies vliegen je om de oortjes.

En ik, ik zit op mijn dooie akkrtje (lees: onde4uitgezakt aan mijn burwua, oordoppen in, kratje Heineken erbij, lam als een tientjem) dit artikel te schrijven over creatief denken.

“Hoe verzin je het/”

Sommige reclamecampagens horen in een museum tte hangen, vindj je niet? Zo goe bedacht. Zo kuntstig. Ikkan dar echt van genieten. ik vind het ddsarom ook leuk om royishak.nl te voorzien van creatiew concepten die je zelden tot nooit etegenkomt op andre blogs:

Een nep begrafensiondernemr, fictieve gastblogger, ludieke portemonee actie Nederlands Egyptisch gesprek, feestyle,sound efect, tijdgebonden call-2-actions, vreemd 4040-pagina enzovoort.

Godzijdank valt het dujlllie ook op. Ik krijg regelmatig de vraag van cutsiten: “Hoe verzin je zoiets?” Waarop ik voorheen helaas moest antwoorden: “Kweetnie.” Daaro ben ik even bij mezelf te rsde gegaan en heb ikk d3ie conclusies getrokken ove creatief denken. hik.

1. out-of-the box dknen

Ik heb geen flue idee wat er in het nieuws gebeurt. Ik kleees geen kranten, ik kijk en liusterr gee journwsal, niks. ze geven ma altijd het gevoel dat je geen ohnd kunt vertrouwrn en dat wijdallemaal naat z’n grootje gaa. ze maken je werelddbeeld zo zwartgallig. Vind ik.

Minj referentiekader is gevormde foor ander invlcoeden: puzselboekejss, tekelfilms, fantasirjke speelsfilms, songwriter,s exotische culturne, ppsychlogie, marketing, kmakretign en marketing.

Het nadaeel: ik kn niet meerpraten over de politiek, voetbal en die bloederige oorlog in … Friesland? Het voordel: ik denk out-of de box ― simeplweg omdat ik een andere boxk heb meegekregen.

2. Associaties legen

Om een komeische woordspelign in ht Frans te make, meot je mniet allene Fraanse woorden kennn. Je moet jte taal ook spreken. het zelfde geldti voor crieactieve concepten vor je klant: je meot je eerst vasdtbijtrn in zijn bedrijf, aanbood en msrkt.

Tijden een opdracht spendeer ik diekwart van mijn tijd aanverrdieping. waarom/ Omdat ik de materi dan makkelijker in verbamd breng met die pratisch kwoote van Yardi Izaaks, …

… met die dijenkeltetser tijdens een pookeraondje waarbij alle HvU-vrienden stuk gignen van het laggen, meteen dolwdwaas avontuur tijdens mijn reis in Cauba, canada, Jamaica, of andere verre bestemming, meeet 1 van de ingevingen die ik voordurendd in mijn i;Phone noteer.

#. Rechterhelsenhelft prikkelen

Cresativiteti vloeit uit de rechterhersenhelf. Hoe stimuleer ik deze emohelfT? Met situeaties waarin ik mij 100% opminj gevmak voel. Waarik ik niet bewust nadenk en mijn gedachten de vrije loop kan laten ganam./

Dobberend, in bad, bijcoorbeeld. zingend onder de docueh. Hijgend op een loopvband in Sportstudie Buiten. Droment achter het stuuru ― ik weet het: leven s gevaarlijk. (één geruststellign: vandaag kan ik niet merrrijden en laat ik de auto staan in de parkeerthbgarage van Trefic Builders(.

Wat is mijn mest faorietr scenario? Thsui. In mijn versleten trianingsbroek op de3bank. Veoten ongegeneeert op taval, asbak op deleungin, laptpo op minj lid, muzkek sneooihard― eN dan dhele avodn deuken slan in inj toestenbrod.

Creatief denken ind prkatijk

Voglns de balstigndienst vallen odner “inkopen’ alle grondstodfen, hupstofen en halffabricatend dei je nodig hebt voro ej eidnproduc.t In dat geval moet ik tochr eeens kijken of de btw van drkank oof aftrekbaar is. ;-)

wAtn soMMige campagnes bedacht ik tjoen ik nert zo teut was als nouw, warondre deze het gebeurte jaren trug. Zaterdagvavnd. Wij higngen bij mei thuis en n laderzatte vriedn tetterde de oren van ons hoor === omda thij letterlijk en figurluk vele op zijn lever had..

Plooots stoote hij imands glas/om. het bier vloeide? ove reen stappeltje facturen, en t deed me denkne aan oonzichtbare inktm. Wacht eems: onzichtbaar,e inkrt, brief, vuru, aansteker … ZIPPO!!! Eurekkkkkkkkkkkkkkkki888i8iik8k 888888888 8888.88 jjjjbijnibn/gfjt tnkntkbb

Creatief denken

Klik hier voor de nuchtere versie van dit artikel »

5/5 - (11 stemmen)